Søg

SkovTrup Avisartikler - Blog & LinkedIn

Seneste NYHEDER og opslag. Se vor Facebook side her!

Artikel i ->

Vikingemuseum bruger langtidsholdbart robinietræ

Da Ringkøbing-Skjern Museum for snart 20 år siden stod overfor en stor udvidelse af Bork Vikingehavn med jordgravede stolper, faldt valget på det bæredygtige og langtidsholdbare robinietræ, der har en holdbarhed på 18-34 år.

– På et byggemøde før udvidelsen af vikingehavnen holdt jeg en ”forsvarstale” for robinietræ, fordi vi havde dårlig erfaring med lærk og eg, der rådner hurtigt – allerede efter cirka 5 år. Nogle af de første vikingehuse med meget tykke egestolper er fuldstændig timeglas-formede i jordskel nu efter ganske få år. På byggemødet valgte vi at bruge robinietræ – og vi bruger det stadig. Alle vores havnefronter er nu 18-20 år gamle, lavet af robinie – og træet står stadigvæk næsten som nyt, fortæller Olav Martinsen, uddannet bådebygger. Han forklarer:

– Efter 1-2 år patinerer robinie naturligt, så det fremstår sølvgråt ligesom eg. Den væsentligste fordel ved at bruge robinie når man har jordgravede stolper, er holdbarheden. Så skal man ikke skifte stolperne allerede efter 5 år – så vi ser frem til, at robinie-stolperne fra SkovTrup.dk holder 18-34 år, sådan som firmaet lover.
– Vi har opført en lille landsby med vikingehuse som i Hedeby. Væggene er lerklinede og pudsede, mens den bærende konstruktion inde i væggene er robinietræ. Træet er altså mere eller mindre skjult, men vi ved, at det er derinde – og at det har en holdbarhed, som passer os rigtig fint, siger Olav Martinsen og fortsætter:
– Robinietræ benyttes flere steder i museet – udover i husene også f.eks. i en klokkestabel og en vandmølle. Klokkestabelen ved vikingekirken består af egestolper, men da det er en dårlig idé at sætte relativt frisk eg i jorden, laskede jeg robinie-ender i, som vi så gravede ned i jorden. Så det, der er nede i jorden, og en meter over jorden, er robinietræ. Og det lange skrå-laske med tjærepap imellem skal nok holde – og så kan vi også fortælle folk hvorfor.

De jordgravede stolper i vandmøllen er også robinie, mens selve vandmølle-akslen er i eg, også frahttps://skovtrup.dk/dk/Forside SkovTrup.dk, der er et af de få firmaer, der har et lager af bygningstræ i kraftig eg. Ringkøbing-Skjern Museum køber træ hos firmaet mange gange om året, og får altid gode råd med på vejen.

– Jeg kunne aldrig finde på bare at ringe til SkovTrup.dk – firmaet handler jo ikke med metervarer som på en tømmerhandel, men med langtidsholdbart, bæredygtigt træ. Derfor udtager vi altid præcis det træ, vi skal bruge. Det kan både være S-formet og krumt eller ”krøllet” på anden vis. Hvis jeg skal lave et gelænder omkring en vandmølle, så har jeg en idé om, hvordan det skal se ud. Så kigger jeg på træet, og vælger det, vi skal bruge, siger Olav Martinsen.

Han gør opmærksom på, at også museets driftsafdeling er en flittig gæst hos SkovTrup.dk – blandt andet for at hente robinietræ til hegnspæle og andre formål som f.eks. lysstandere eller lygtemaster til en parkeringsplads. Og han har også selv udtaget præcis det træ, han skulle bruge, da han byggede en stor tema-legeplads ude ved Thorsminde Strandingsmuseum. Her faldt valget også på robinietræ, der blev udvalgt omhyggeligt, da træet skulle passe sammen i bestemte forløb. Olav Martinsen slutter af:

– I starten valgte vi gerne de lidt billigere stykker træ, kun afbarket, men efterhånden har vi fundet ud af, at det kan betale sig at vælge den bedste kvalitet i ren glatpudset kernetræ, hvor bark og splinttræs lag er fjernet. Hvis det f.eks. er til stolpekonstruktioner i et hus, vælger vi hver eneste gang rent kernetræ. Og SkovTrup.dk har heller ikke lagt skjul på, at vi skal vælge kernetræ hvis holdbarheden skal være 18-34 år i jorden.

Terrassebrædder Eg

Nu lykkedes det SkovTrup også at få Egeterrassebrædder med FSC100% – vi ser frem til foråret..

Nyt produkt – Ege Terrassebrædder 2,1×14,5 Antislip høvlet m/fasede kanter – Rilleprofil 😊
Kom forbi vort lager på Parallelvej 1, 9500 Hobro eller kig på hjemmesiden for at få mere info.

Bygge terrasse med egetræ
terrasse brædder med riller
terrasse brædder med riller

SkovTrup i TV…

SkovTrup fik fint besøg af TV2 med Sif & Mathias fra programmet Nybyggerne. Udsendelsen vises d. 27. februar kl. 20.00 på TV2.
Vi ønsker det glade og positive par alt mulig held og lykke med deres køkken projekt 😃

Se mere på vor blog

Nybyggerne TV program
Nybyggerne
Nybyggerne fra TV2
Nybyggerne fra TV

Plantekasser til Skole

16 stk. robinie plantekasser er parate til Rødovre.
Islev Skole gør sig klar til forårets komme..
SkovTrup ønsker god arbejdslyst med den senere tilplantning.

Plantekasse

Egestolper LinkedIn 

Det er næsten svært for Oksana at sige farvel til sådanne store og flotte egetræs stolper / plinte
Vi håber de 40x40cm L150->400cm prismer – får et godt og langt liv i Aarhus.
Hos SkovTrup har vi efterhånden opbygget et bredt lagersortiment af ege og robinie træ!

egestolpe 40x40xcm

P R E S S E M E D D E L E L S E

Milepæl for teknologisk udviklingsprogram
Virksomheder i teknologisk udvikling har deres helt eget udviklingsprogram hos Væksthus Nordjylland, og søgningen til det såkaldte VITU-program er så stor, at udviklingsforløb nummer 100 netop er igangsat. Det blev SkovTrup Aps, specialist i miljørigtigt træ, der krydsede den vigtige grænse.
Aalborg, d. 29. februar 2012 – Væksthus Nordjylland og Mariagerfjord Erhvervsråd har netop igangsat forløb nummer 100 for virksomheder i teknologisk udvikling. Forløbet er igangsat med Robinietræ-specialisten SkovTrup Aps i Snæbum ved Hobro, og deltagelsen i programmet forventes at få afgørende betydning for SkovTrups konkurrenceevne. Som en del af udviklingsforløbet er SkovTrup nemlig i gang med en sporbarhedscertificering efter FSC-standarden, en brandteknisk certificering samt en UV801-certificering, og dermed kan SkovTrup i endnu højere grad dokumentere, at virksomhedens træ og solsejls produkter lever op til offentlige kunder og forbrugeres øgede krav om sikkerhed og bæredygtighed. Det skal styrke virksomheden, idet SkovTrups produkter, der blandt andet anvendes på naturlegepladser landet over, fremover kan certificeres efter en kendt standard. Og på den måde kan virksomheden bevæge sig frem mod en egentlig ISO-29000-certificering i bæredygtighed og samfundsansvar . . . . . . . .
Se hele – PRESSEMEDDELSE om SkovTrup her!

Miljøvenlig brug af træ i have og landskab Læs her!

Gennemgang af anvendelse af træ til småkonstruktioner i udemiljøet.

Gennemgangen har særlig vægt på den konstruktive beskyttelse af træet så man undgår imprægnerede og behandlede træoverflader.

Hæftet blev udgivet af Have & Landskabsrådet, og publiceret som en del af Grønt Miljø 5/2001.

Hovedforfatter er Dorte Klarskov Petersen.

Se hæftet på dette link – Miljøvenlig brug af træ i Have og Landskab

Vi guider 10 Lækre liggestole

En forårsfridag bruges bedst udenfor og gerne henslængt i en flot og behagelig liggestol. Her er 10 gode bud.
AF Emilie Taulø-Jacobsen – Artikel fra POLITIKEN

Gyngende afslapning
Vippestolen fra SkovTrup er snedkerfremstillet i robinietræ, og alle samlinger er tappet eller dyvlet sammen uden synlige skruer. Stolens kurve skaber en perfekt hvilestilling, og stolen kan med fordel benyttes som hængebænk ved ophæng. Vippestolen er behandlet med linolie og måler 140 x 120 cm. Robinie, Vippestol, pris se SkovTrup webshop her.

Kurvede linjer
Den elegante kurve hos liggestolen fra Living Collection skaber en naturlig hvilestilling. Stolen med modelnavnet S’Line er lavet i teak og rustfrit stål, mens liggefladen er af det specialbehandlede batyline-tekstil. Liggestolen måler 167 x 75 cm og har ingen indstillingsmuligheder. S’line liggestol, pris 4.499 kroner.

Bedstemors retromodel
Et besøg hos nogle venner med en gammel liggestol i kurveflet blev begyndelsen på fortællingen om Mette Munk Plums liggestol. Hun sørgede for at få sat stolen i produktion, så den nu igen kan købes. Liggestolen er lavet i rattan og kan foldes sammen, så den er let at opbevare. Liggestolen, pris 2.800 kroner samt 1.200 kroner for madrassen.

Frisk fra Sverige
Den brune drømmeseng fra Ikea er udført i stål og plast og måler 187 x 82 cm. Ryglænet kan indstilles i fire forskellige positioner og kan desuden suppleres med en nakkepude af modelnavnet Hållö. Ikea, Arholma drømmeseng, pris 1.199 kroner, nakkepude pris 69 kroner.

Enkelt design
Det franske designfirma Fermob står bag den enkle sunlounger Alize. Stolen er fremstillet i aluminium belagt med polyester, der gør overfladen hårdfør og farven UV-resistent. Stolen fås i syv farver og måler 190 x 80 cm. Fermob, Designlinie Alize, vejledende udsalgspris 6.220 kroner.

En klassiker
Den klassiske dækstol fås hos Mandalay, der i deres udgave er udført i teak og ydermere er udstyret med hjul. Stolen har en aftagelig fodstøtte og fire forskellige indstillingsmuligheder. Dækstolen måler 110 x 60 cm og kan foldes sammen. Hynder af forskellig kvalitet og farve kan købes separat. Mandalay Dækstol, pris 3.280 kroner.

Bred flyder
Der er plads at brede sig på i loungeren fra Idé Møbler, der måler 193 x 102 cm. Stolen er udført i stel af stål og et flettet betræk af plast. Tilhørende hynde kan købes separat. Idé Møbler, Safari Lounger, pris 6.599 kroner, hynde 2.199 kroner

Flytbar på hjul
Det er nemt at rykke fra solplet til solplet med solvognen fra Ilva, hvis hjul gør den fin at flytte rundt med. Solvognen er i teak og aluminium og har en justerbar ryg. Vognen måler 200 x 67 cm i bredden. Ilva, Comfort solvogn, pris 4.999 kroner

Canadisk design
Et lille savværk nord for Toronto i Canada står bag liggestolen fra Haveselskabets Butik Haven. Stolen, der er lavet i fyrretræ, er udstyret med brede armlæn og en justerbar ryg. Stolen leveres usamlet og umalet. Sidned Dækstol, liggestol, pris 2.999 kroner (medlemmer 1.999 kroner)

Som på palmeblade
Tankerne ledes hen på eksotiske strande og palmeblade, når blikket falder på Palm Sun Loungeren fra Trip Trap. Stolen er udført i teak og måler 179 x 70 cm. Trip Trap, Palm Sun Lounger, vejledende udsalgspris 11.995 kroner.

Har du spørgsmål?
Send en e-mail til Oksana: ok@skovTrup.dk
Ønsker du at komme retur til forsiden – klik her!

Scroll to Top