Søg

Kastanjehegn - Naturhegn i 1kl. robinie træ

Havehegn – Kastanjehegn i holdbart robinietræ 

Et holdbart hegn lavet med savede robinie kvartpæle og varmgalvaniseret tråd. Dette hegn går ofte under betegnelsen “Fransk Kastanjehegn” men vi kan nu tilbyde dette i robinietræ som er en mere holdbar træsort – specielt i kontakt med jord. Se mere vedr. holdbarhed af træ i jordkontakt.

Naturhegn kan skaffes i højde 80 / 120 / 175 cm – længder 5 og 10m
Afstand mellem lodrette pæle 7-9 cm. (ved behov for at holde mindre dyr inde kan man evt. beklæde indvendigt med trådnet)
Anvendelse: Kystsikring – havehegn – gabion – hundehegn – hegn om urtehave – kompostbeholder mv. – bemærk bestillingsvare.
Se priser på Kastanjehegn her!
kastanjehegn på rulle
kastanje hegn på rulle

Naturhegn – Kastanje hegn

Tilhørende rustikke låger kan laves med robinie halvpæle eller delte granrafter.

Kastanje hegn / Naturhegn kan bestilles i SkovTrup shop her!

Ønsker du mere info. om Naturhegn på rulle – så send os en mail på info@skovtrup.dk

Naturhegn lavet af robinie træ har en historisk baggrund, der strækker sig tilbage i århundreder. Robinie-træet, også kendt som falsk akacie eller sorteakacie, er oprindeligt hjemmehørende i Nordamerika, men det blev introduceret i Europa i det 17. århundrede.

I Europa blev robinie-træet hurtigt populært på grund af dets mange fordele. Det er en hårdttræsart, der er naturligt modstandsdygtig over for råd og insekter. Derfor er det velegnet til udendørs konstruktioner som hegn, pæle og møbler. Robinie-træet har også en smuk gylden farve og en karakteristisk tekstur, der gør det attraktivt for håndværkere og designere.

Kastanje hegn er en traditionel type hegn, der er blevet brugt i århundreder i Europa. Det er normalt lavet af kastanjetræ, men robinie-træ er også blevet brugt som et alternativ på grund af dets holdbarhed. Kastanjehegn består af vandrette træstave, der er fastgjort til lodrette stolper. Det kan bruges til at afgrænse marker, haver, indkørsler eller som dekorative elementer i landskabsdesign.

Den historiske anvendelse af kastanjehegn i robinie træ afspejler behovet for et holdbart og naturligt hegnsmateriale. Traditionelt blev kastanje- og robinie-træer, der blev brugt til hegnskonstruktioner, valgt på grund af deres evne til at modstå vejr og vind samt deres naturlige resistens over for råd og insekter. Dette gjorde dem ideelle til at skabe holdbare hegn, der kunne modstå tidens tand.

I dag er naturhegn stadig populære, både af æstetiske og praktiske årsager. Robinie-træ er stadig et foretrukket materiale på grund af dets naturlige holdbarhed, hvilket betyder, at hegnene kan modstå års intensiv brug og stadig se smukke ud. Derudover har kastanjehegn en rustik charme, der passer godt til naturlige og traditionelle omgivelser.

Det historiske brug af hegn i robinie træ har bidraget til dens vedvarende popularitet og fortsatte anvendelse i moderne landskabsarkitektur og design.

Se vort blog indlæg om Kastanjehegn her

Har du spørgsmål?
Send en e-mail til Oksana: ok@skovTrup.dk
Ønsker du at komme retur til forsiden – klik her!

Scroll to Top